KNX
domotica en immotica

Er is steeds meer vraag naar Domotica automatiseren van woningen en Imotica het automatiseren van professionele omgevingen zoals bedrijven, ziekenhuizen, winkelcentra, .. . Dat vergroot ook de nood aan uniformisering of beter gezegd KNX domotica. KNX is de wereldwijde standaard voor de communicatie tussen de componenten van uw woning- of gebouwautomatisering. Zo kunnen die zonder omwegen informatie naar elkaar doorsturen. EIB (Europese Installatie Bus), Batibus en EHS (European Home System) zijn de 3
voorgangers van KNX domotica.

KNX is een gestandaardiseerd communicatieprotocol voor woning- en gebouw automatisering dat wereldwijd is genormeerd. Dit communicatieprotocol is bedoeld om (delen van) installaties en apparaten te automatiseren en met elkaar te koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.
Met KNX kunnen de system integrators alle technische systemen en componenten in woningen en gebouwen tot een samenwerkend geheel smeden. De besturing is daardoor centraal en veel overzichtelijker uit te voeren. De signalen van het communicatieprotocol KNX worden doorgegeven via specifieke busbekabeling, maar het kan ook via ethernetkabels, powerline (elektriciteitskabels) of een draadloos protocol. De signalen van KNX zijn altijd bi-directioneel. Alle door KNX-gecertificeerde componenten en systemen van fabrikanten (wereldwijd meer dan 350 bedrijven) die bij KNX zijn aangesloten, kunnen onderling worden gekoppeld. Dit bezorgt opdrachtgevers veel meer keuzevrijheid maar vooral de garantie van een toekomstvast en bedrijfszeker automatiseringssysteem.

Hoe gaan we te werk?

Eerst werken we op basis van een verkennend gesprek een offerte voor u uit. Gaat u akkoord? Dan maken we een functionele analyse, en ontwerpen we de schema’s voor uw systeem van KNX domotica. Dit allemaal in nauw overleg met de andere betrokkenen in het bouwproces – bijvoorbeeld uw aannemer, of de installateur van uw verwarming.

Vooraleer de materialen geïnstalleerd worden, voeren we een voorbereidende programmering  uit . Na de uiteindelijke installatie wordt alles op punt gezet en juist afgesteld. Vervolgens krijgt u van ons een opleiding rond het gebruik van uw gloednieuwe systeem. En dan is de service van LVDE nog niet afgelopen, want na 6 maanden komen we nog eens langs om alles finaal te finetunen.
Benieuwd hoe we met KNX-domotica uw leven gemakkelijker kunnen maken? Contacteer ons vandaag nog!!!!

Automatisering

Wat als je budget niet toereikend is voor een knx installatie geen paniek dan kunnen we de logo van siemens aanbieden voor de prijs van een teleruptor installatie.

Siemens bied je een automatisering die zich reeds vele malen heeft bewezen.
Met de siemens modules kunnen we de basisbedieningen van een domotica systeem benaderen zonder daar een hoge prijs voor te hoeven betalen.

 • een alles uit
 • aanwezigheidssimulatie
 • beknopte sferen
 • bediening screen’s, rolluiken, enz
 • klant kan nadien zelf wijzigingen in de programmering aanbrengen
 • bediening met de smartphone of een sms centrale met terugkoppeling

Zelfbouw

werking van een zelfbouw pakket :

 • verkennend gesprek
 • een vrijblijvende offerte
 • opstellen van een elektrisch schema
 • levering materiaal + algemene uitleg
 • uittekenen stopcontacten en schakelaars
 • klant voert de slijp en kapwerken uit
 • uitleg plaatsen elektrische bekabeling
 • bekabeling door klant
 • na de pleisterwerken uitleg plaatsen stopcontacten
 • plaatsing schakelaars en elektrische kast (gebeurt door ons)
 • Er kan steeds hulp geboden worden door ons tijdens heel het proces !!!

Licht design

LICHT DESIGN EN ONTWERP OP MAAT

Licht zorgt ervoor hoe mensen een ruimte beleven, welk gevoel er wordt opgewekt en wat de boodschap is die verteld wordt.

Dikwijls kan een ongezellige ruimte heel gezellig worden met de juiste belichting. Laat je woonkamer opfleuren met indirecte led verlichting of net genoeg gedimde gloeilampen.

Zorg voor extra gezelligheid en sfeer in jou woonkamer, bar, winkel met de juiste belichting en lok op deze manier vele extra klanten of dat gezellig avondje thuis met vrienden!

Wij bieden een totaalpakket advies + plaatsing aan voordeel prijzen.

Ventilatie

Door zijn eenvoud, onderhoudsvriendelijkheid en energiezuinigheid is SYSTEEM C+® van RENSON® al meerdere jaren een zeer succesvol ventilatiesysteem.
SYSTEEM C+® EVO II, met de nieuwe Healthbox ® II, gaat nog een stap verder. Dankzij de innovatieve SmartZone technologie wordt de woning optimaal geventileerd, volgens de leefgewoontes van de bewoners. En met de nieuwe TouchDisplay bediening kunnen de bewoners hun eigen, gepersonaliseerde ventilatieprogramma instellen en krijgen ze op elk moment een correct beeld van de luchtkwaliteit in hun woning. Dit ventilatiesysteem garandeert een E-peilverlaging tot 24 punten voor een woning, zelfs tot 27 punten voor een appartement!

Herstellingen

 • Lamp stuk, stopcontact dat niet meer werkt, kortsluiting op circuit?
 • Parlofoon/videofoon installatie stuk?
 • Plaatsing van nieuwe armaturen/lampen

Kortom voor alle elektrische pannes en storingen kan u bij ons terecht!

Totaalrenovatie

Uw oude installatie voldoet helemaal niet meer aan de normen en u wil graag alle ruimtes voorzien van voldoende stopcontacten en lichtpunten? Dan kan u zonder enig probleem het gehele oude systeem laten verwijderen en een nieuw systeem laten plaatsen dat voldoet aan de normen van vandaag!

 • Geen onverwachte stroompannes meer
 • Geen elektrocutie gevaar
 • Geen brandgevaar

Nieuwbouw

Het start allemaal met u droom ‘ een nieuwe thuis’ De plannen van de woning worden zorgvuldig bekeken en naargelang wat de jouw eisen zijn gaan we over naar het ontwerp van een domotica of klassiek systeem. Er wordt gezorgt voor voldoende lichtpunten, schakelaars en stopcontacten. Na goedkeuring van deze plannen gaan we over tot de bedrading van deze elektrische punten en het aansluiten van de zekeringkast. Tot slot worden alle armaturen/lampen en stopcontacten gelaatst bij de afwerking

Tekenen van elektrische plannen

Bij elke nieuwe installatie en volledige renovatiewerken tekenen wij automatisch nieuwe plannen. Wanneer u een nieuwe woning koopt waarvan de oude plannen helaas verloren zijn gegaan kunnen wij deze opnieuw voor u tekenen naar de huidige normen.

Zowel situatieschema en eendraadschema kunnen worden getekend.

Vervangen van zekeringskasten

Reken ook voor het vervangen of verzwaren van zekeringkasten op VDE Elektriciteitswerken. Ook voor vervangen van smeltzekeringen naar automaten of het bijplaatsen van kringen kan u bij ons terecht.